vrijdag 23 november 2012

Man I feel like a woman!

Een tijdje terug zat ik met een vriendin van mij op het terras. De zon scheen, de temperatuur was aangenaam, de wijn was koud. Kortom, een ideale middag om lekker niets te doen en ons schaamteloos te storten op onze favoriete terras-hobby: mannen kijken.

Vol verwachting zaten we met het eerste wijntje in onze hand te wachten op de mooie en bijzondere exemplaren die voorbij zouden komen lopen. We mogen dan immers wel beiden gelukkig bezet zijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat het aanbod van mannelijk vlees niet af en toe eens aan een deskundig oog onderworpen mag worden.

Wijntje één ging er vlot in. Leuke mannen hadden we nog niet langs zien komen, maar daar maakten we ons nog niet zo druk om. Het was immers nog vroeg. Wijntje twee werd besteld en we gingen er nog eens goed voor zitten. Laat die lekkere kerels maar langskomen! Pas toen we bij het derde wijntje nog steeds geen noemenswaardig leuke mannelijke exemplaren hadden gespot begonnen we ons echt zorgen te maken. Want waar zijn de echte mannen gebleven?!
Met het derde wijntje nog in onze hand keken we om ons heen. Wat we zagen waren geen mannen zoals wij ze kennen, maar mannen met perfecte kapsels, mannen met sieraden, mannen nippend aan roseetjes, mannen met skinny jeans, mannen met hoge laarzen, mannen met skinny jean in hun hoge laarzen en - oh horror! - mannen met Uggs.

Het moge duidelijk zijn: het is crisis. Nee, niet in onze portemonnee, maar in de aanmaak van testosteron. Wat onze middag op het terras deed vermoeden, blijkt wetenschappelijk al enkele jaren ook echt een feit: onze mannen worden steeds vrouwelijker. De oorzaak? Een overschot aan oestrogeen in onze huidige leefomgeving.

Belgisch professor Bo Coolsaet weet er alles van. In het artikel 'Mannen krijgen borstjes' komt naar voren dat de fundamenten van het trotse mannelijke geslacht door verschillende oorzaken steeds meer dreigen te verzakken. Zo is oestrogeen massaal aanwezig in het vlees dat we eten. Vooral in de hormonaal behandelde kippenbillen die als kiloknaller in de supermarkt liggen. Daarnaast komt er ook heel wat oestrogeen in het drinkwater terecht via vrouwen die restanten van de anticonceptiepil uitplassen en en helpen pesticiden van de landbouw ook nog eens een handje.
Gevolg van dit alles? Mannen die steeds vrouwelijker worden en in sommige gevallen zelfs borstontwikkeling krijgen of geboren worden met een vervouwelijkt geslacht!

En alsof dit alles nog niet genoeg is, blijkt dat al deze hormonaal geïnjecteerde mannen ook nog eens een groot tekort hebben aan testosteronvolle voorbeeldfiguren. Zo is daar de feminisering van het onderwijs. Er zijn steeds minder mannelijke leerkrachten te vinden, waardoor steeds meer jongens de basisschool verlaten zonder ooit les te hebben gehad van iemand met hetzelfde geslacht.
Jongens weten niet meer wat het is om man te zijn en met dit gebrek aan rolmodellen, worden hun mannelijke eigenschappen steeds meer de kop ingedrukt. Resultaat: 'mislukte' mannen en weinig leuks meer te zien langs de terrassen.

De noodtoestand is daar. Terwijl aan de ene kant nieuwsberichten uit de grond schieten dat vrouwen op veel vlakken nog steeds ondervertegenwoordigd zijn aan de man, dreigt diezelfde man nu juist ten onder te gaan aan deze sluwe vrouw. Want zijn wij het niet die roepen dat mannen meer over gevoelens moeten praten, zich beter moeten verzorgen, verzorgend moeten zijn of gezellig met ons op de bank naar romantische komedies moeten kijken? We willen gekamde koppies, kale piemels, begripvolle blikken en als het even kan naast een partner ook iemand waarmee je kunt kletsen en shoppen.
Maar waarom? Wat is er mis met een echt stoere vent, die bier drinkt en borsthaar heeft? Als ze door al die vrouwelijke hormonen al zoveel haargroei moeten inleveren, waarom kunnen we dat laatste plukje dan niet gewoon laten zitten? Er is niks mis met een begripvolle vent, maar een man die onder het mom van 'vrouwelijk begrip' besluit om dan ook maar een handtasje te gaan dragen ("Dat is inderdaad wel handiger dan mijn portemonnee gewoon los in mijn broekzak"), daar moeten wij vrouwen toch echt een stokje voor steken.

Wacht dus niet langer, maar kom in actie en red de man van zijn ondergang! Een kleine donatie op het bij deze in leven geroepen gironummer 1234 kan één man zijn testosteronniveau weer naar een acceptabel niveau krikken. Twijfel niet langer, maar doe mee. Opdat wij vrouwen ook straks weer met een gerust hart wijntjes op het terras kunnen drinken.

2 opmerkingen:

  1. HELEMAAL MEE EENS , WIJ WILLEN ECHTE MANNEN.
    LEUK VERHAAL .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een leuk verhaal! 't Zou zo in een magazine opgenomen kunnen worden.
    Een man met borsthaar en stoere hoge boots kan ik zeker waarderen, maar niet onder skinny jeans! Deze zijn niet alleen onaantrekkelijk, maar ook nog eens slecht voor de potentie! Het zou verboden moeten worden...;)

    BeantwoordenVerwijderen