zaterdag 17 november 2012

Het woord is aan u

'Hoe kom je toch altijd aan ideeën voor je stukjes?'
             'Is het niet lastig om steeds weer wat te verzinnen?'
                                'Oh, dit zou zeker een verhaal voor je blog zijn!'

Wie aan een blog begint, weet dat er geen ontkomen aan is: Er moeten stukken geschreven worden. Niet zomaar incidenteel af en toe een grappig verhaaltje, maar met regelmatig (zo'n eenmaal per week) goed geschreven berichtgevingen die het liefst ook nog eens ergens over gaan. Lezersbinding heet zoiets.

Nu heb ik voor inspiratie van mijn stukken nooit om onderwerpen verlegen te hoeven zitten. Vaak is het slechts een kwestie van goed om je heen kijken, goed luisteren en de mogelijkheden zien om van iets kleins een mooi verhaal te creëren. Soms komen deze verhalen gewoon spontaan naar je toe (denk aan de klusjesman die naast het onderhoud van de ketel ook meteen zijn onderhoudende mening over vrouwen, homoseksuelen en de politiek gaf). Soms moet ik er wat langer voor gaan zitten. 'Schrijfspiratie' komt lang niet altijd vanzelf. Maar hoe veel of weinig ideeën er ook op mijn pad komt, uiteindelijk komt er altijd wel weer een verhaal bovendrijven.


Nu is een blog vaak erg persoonlijk. Niet zo vreemd als je weet dat het woord 'blog' staat voor 'een soort dagboek dat iemand bijhoudt op een website'. Ik schrijf hier over zaken die mij bezighouden, dingen waar ik me druk over maak, of waar blij van word, me aan erger, over verbaas, meemaak, lees, hoor...

Ja, en dan kan het wel eens voorkomen dat bepaalde verhalen gaan over mensen waar ik mee samenleef, mee bevriend ben, of die ik tijdens een onverwachte ontmoeting in de trein tegenkom. De beste verhalen liggen namelijk meestal vlak voor je neus. Vriendinnen die speciaal werpboeketten laten maken voor hun bruiloft en zich hysterisch druk maken om een pen bij het gastenboek, vragen er gewoon om 'slachtoffer' te worden en als hoofdpersoon te schitteren in een van mijn verhalen. Met gefingeerde namen uiteraard, dat dan weer wel.

Zoveel mensen, zoveel verhalen. Zoveel gebeurtenissen, zoveel blogposts. Zeventig posts om precies te zijn. Zeventig verhalen door mij 'bedacht' en door mij geschreven. Erg leuk natuurlijk. Maar...zou het nou niet eens leuk zijn als ook jullie, als lezers van dit blog, een keer mogen kiezen? Dat jullie degenen zijn die bepalen waar het volgende verhaal over gaat? Wel zo sympathiek natuurlijk, om in al dit eenrichtingsverkeer ook de lezer het woord eens een keer te geven.

Want waar zouden jullie nou graag over willen lezen? Daar ben ik stiekem best wel benieuwd naar. Wat heb je meegemaakt, wat valt je op, waar ben je mee bezig, wat vind je leuk, welk onderwerp moet nu echt een keer aangekaart worden? Wil je iets lezen over de honger in Afrika, of liever iets kwijt over je bijna negentig jarige oma die maar niet kan stoppen met breien? Leuk, gek, simpel, raar. Persoonlijk of politiek. Het maakt niet uit, alles kan. Het woord is bij deze aan jullie!

Het enige dat je hoeft te doen is hieronder een reactie achter te laten. Geef jouw onderwerp voor een blogverhaal door en, wie weet, kan je het resultaat volgende week teruglezen op deze site!4 opmerkingen:

 1. 1.liefde, relatie, 2.familie, 3.sex, drugs, rock en roll, 4. hoe dom zijn de amerikanen(link op Rick van Herk's facebook), hoe dom zijn die Nederlanders (is nog geen link maar zou dat makkelijk kunnen zijn), 5.Kennedy mars, 50ste Kennedy mars, 6.leukste reis ervaring, slechtse reis ervaring,7.groen leven,8.ouder worden,misschien een gesprek/interview met oma,9.genieten van het leven, waar geniet je van, hoe geniet je ervan 10.leuke of niet zo leuke hobby etc etc etc etc etc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Sanne, Je hebt altijd veel inspiratie en fantasie. Als ik ga schrijven houd ik ook vaak niet meer op. Welnu, maar eens een uitleg waar ik denk dat het vandaan komt... De inspiratie komt van boven. In inspiratie zit het woord spirit en dat heet geest. Heel geestig! Ook is spiritus afgeleid van vuur oftewel een vurig temperamentvol persoon. Als je je in je bovenbewustzijn bevindt dan ben je vrij van geest en kun je spelen met alles van het nu, heden en verleden. Het is een liefde voor wijsheid. Wijsheid komt van boven. Intelligent zijn we allemaal, gelijk aan elkaar maar door bewustzijnsdynamiek zien we verschillen. Intelligentie heeft niets te maken met de ratio (redenerings vermogen) associatievermogen of opslag capaciteit. Echte intelligentie komt dus van boven. Zo komt zieligheid van beneden. Onze ziel bevind zich in ons lager bewustzijn. Ons tussenbewustzijn is onze zogenaamde werkelijkheid. Onze lichaam ziel en geest als drieeenheid ook wel je waarnemen denken en voelen. Kinderen zijn vaak het intelligentst. Ze nemen spelenderwijs alles in zich op. Er zijn meestal geen nare dingen of gebeurtenissen die in de weg zitten. Oftewel alles is glashelder. Onder zijn we normaal, boven paranormaal. Para betekent ook boven. Wat kunnen we hieruit leren...? Nou, Willen we een gezonde levensstijl dan doen we er goed aan om vooral te spelen! Ons nergens druk om maken want stress maakt ons ziek. De dingen doen die we leuk vinden. Te mediteren om een rustige relaxte en zelfverzekerde houding te krijgen. Ons niet schamen maar ieder authentiek zn eigen weg te laten gaan en het levensspel op ieder bewuste manier te spelen. Pas dan krijgt humor, fantasie en begrip een geestige betekenis.

  Misschien de volgende keer een fantasie verhaal voor de relatie-denkers onder ons.

  De wereld is dynamisch. Beweeg mee!

  Ronald van Buuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is een "bloemlezing" weleens leuk... Voor alle lezers. Iedereen interactief mee laten doen.

  Geestig ;)

  Ronald.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar ik me nu al een tijdje druk over maak is dat steeds meer mannen steeds vrouwelijker worden. Is dat zo, of is dat onzin? En ik bedacht me dat dat misschien wel door de pil komt die wij vrouwen slikken. Mijn hypothese: sinds vrouwen de pil zijn gaan slikken worden er meer vrouwelijkere jongens geboren, (ik las nl dit weekend in het wetenschapskatern van de Volkskrant dat dieren die de vrouwelijke hormonen uit de pil binnenkrijgen zelfs vrouwelijke kenmerken ontwikkelen.
  Graag een uitgebreide literatuur- en veldstudie.
  ;)

  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen