dinsdag 25 oktober 2011

Hiep hiep..hoera!

Of het nu virtueel is of niet: wie jarig is viert een feestje. Daarom bij deze een digitale taart en een met pixels gevormde slinger, want het is alweer een jaar geleden dat Meisje Nooit Genoeg door middel van dit blog het levenslicht zag. Een klein jubileum, dat naar mijn bescheiden mening best gevierd mag worden. Pak dus een vork, zet je feestmuts op en zing uit volle borst: Hiep hiep..hoera!


'Ik blog dus ik ben?'; dat was de titel van het eerste blogbericht dat precies een jaar geleden van mijn hand verscheen. Een bericht waarin ik voorzichtig mijn eerste letters de digitale wereld instuurde, met in mijn achterhoofd de vraag: gaat dit wat worden? Zitten mensen te wachten op mijn stukjes?
'Leuk schrijven' is een relatief begrip en nog steeds ben ik van mening dat 'leuk schrijven' een label is dat aan veel mensen toegedicht kan worden. Hoge verwachtingen had ik van tevoren dan ook niet, maar ik besloot in ieder geval de gok te wagen en te kijken waar het schip zou stranden. Immers, wie niet waagt, die niet wint.

En zo zijn we inmiddels een jaar verder. Een jaar met 365 dagen, 12 maanden en 50 blogberichten op de teller. Daar waar ik van tevoren nog bang was dat ik misschien niet genoeg inspiratie zou hebben om steeds een nieuw stukje op het digitale papier te krijgen, bleek ik aan onderwerpen juist niets tekort te hebben. In de kleinste dingen kon ik ineens al een potentieel verhaal zien en de kunst was steeds om al die onderwerpen in een (relatief) kort en krachtig stukje te verwoorden. Van persoonlijke verhalen, tot korte gedichtjes of wat meer maatschappelijke onderwerpen: alles (en iedereen) kon als inspiratie dienen en zo was het sommige weken zelfs kiezen welk verhaal door Meisje Nooit Genoeg opgetekend mocht worden.

Er wordt wel eens gezegd: time flies when you're having fun. Nou, ik kan bij deze met volle overtuiging zeggen dat ik ontzettend heb genoten van ieder stukje dat het afgelopen jaar is verschenen. Nooit had ik kunnen vermoeden dat ik dit jubileum zou kunnen vieren en ik ben dan ook best trots op het kleine archief dat ik in een redelijk korte tijd heb weten te creëren. Natuurlijk is de insteek van een blog vaak vooral om andere mensen te vermaken, inspireren of raken, maar ik  ben er ook achter gekomen dat ik het vooral voor mezelf ontzettend leuk en bevredigend vind om van dagelijkse onderwerpen steeds een nieuw klein verhaal te maken.

Een schrijver wil ik mijzelf absoluut nog niet noemen, maar er is met dit blog wel een klein vlammetje aangewakkerd, waar ik graag een groter kampvuur van zou willen maken. Hoe ik dit precies ga doen, weet ik nog niet, maar ik spreek bij deze met mijzelf af dat ik in 2012 de sprong ga wagen. Met een opleiding, sollicitaties naar lokale kranten of misschien iets richting communicatie. De mogelijkheden zijn eindeloos en waar een wil is, is een weg.
En wordt het niets, dan halen we de vlag niet meteen naar binnen. Dan bouw ik gewoon voor mezelf een feestje, inclusief lettervermicelli. Want als er één ding is waar ik na dit jaar wel over uit ben, dan is het dat er misschien wel veel mensen mogen zijn die 'leuk schrijven', maar dat dit komt doordat schrijven ook gewoon heel leuk ís. En ach, zoals ik al zei: 'leuk' is een relatief begrip. Wie wil lezen, leest en wie het niets vindt, klikt lekker verder. Het belangrijkste is dat ik heb genoten en hopelijk hier en daar een lach op iemands gezicht heb weten te toveren.

Bij deze wil ik dan ook iedereen bedanken die het afgelopen jaar heeft gereageerd, onderwerpen heeft aangedragen of zelfs als stiekeme inspiratie heeft gediend. Zonder jullie bijdragen was dit blog nooit geworden  zoals deze nu is. Neem dus nog een stuk taart, dan schenk ik de bubbels in. Het feest is pas net begonnen! Als schrijvend Meisje kun je immers Nooit Genoeg hebben.

9 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je 1-jarige jubileum! Keep up the good work ; )! Liefs Wieteke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. GEFELICITEERD!!!
  Komt wel mooi uit, want ik had wel zin in een feestje! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Op naar de 100 blogs...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral blijven doorgaan met schrijven, want daar ligt je hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn mama vindt dit leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Meisje Nooitgenoeg!
  Vandaag vond ik je blogje via het Viva-topic-link en ik moet zeggen: wat een leuke verrassing!
  Je schrijft enorm prettig en gevarieerd, ik vind het een aangename kennismaking!
  Alleen deze blog al leest als een trein, ik ga je zeker vaker opzoeken!

  BeantwoordenVerwijderen