vrijdag 17 juni 2011

Lang leve de bruiloft!

Beste Edwin L. en Nancy vd W.,

Hoewel ik mijzelf had voorgenomen dat ik met mijn vorige blog over trouwen en kinderen krijgen wel genoeg had gezegd over bruiloften, kan ik er door een aantal verhalen van jullie als kersvers getrouwden (overigens niet met elkaar - laat ik daar duidelijk over zijn!) niet omheen om alsnog een klein vervolg op dit onderwerp te schrijven. Wie had immers ooit gedacht dat bruiloftsverhalen zo hilarisch konden zijn?

Laat ik al eerst een paar tips meegeven voor de stellen die dit jaar nog gáán trouwen. Als inmiddels 'bruiloftsexpert' heb ik mijn ogen en oren goed opengehouden tijdens de verschillende trouwerijen, waarbij verschillende elementen steeds terugkeerden. Dus, wil je een hippe bruiloft anno 2011? Vergeet dan vooral de volgende ingrediënten tijdens de dag te verwerken:

- Een kleurthema, waarbij de mannelijke daggasten allemaal eenzelfde stropdas krijgen en een aantal gasten ondanks alle moeite de plank alsnog volledig misslaan ('Was het nou paars of lila? Of toch meer roze? Weet je wat, ik trek gewoon zwart aan. Lekker makkelijk.')
- Bellenblaas: voor een 'originele' variant op het strooien van rijst.
- Puntzakjes friet. Wat anders serveer je hongerige gasten na een lange feestavond?
- En natuurlijk laat je al je gasten een mooi A4tje in elkaar knutselen, die in een map samengebundeld aan jullie overhandigd worden.

Verder draait het bij het organiseren van een geslaagde bruiloft natuurlijk om de perfecte voorbereidingen. Of dit nu de pen bij het gastenboek is, of lampen in de receptiehal; alles moet van tevoren goed afgestemd zijn. Immers, met een bic-pen of een beetje schemer valt het hele feest natuurlijk compleet in duigen.
Ook moet je als bruid en bruidegom natuurlijk op zijn mooist voor de dag komen. Dat de brides to be hierbij meestal een schoonheidsspecialist bezoeken is de meeste mensen niet vreemd, maar een bruidegom die al bellend over bloemen zijn nagels laat veilen bij de manicure ('mijn aanstaande vond niet dat ik met scheve nagels die ring mocht omschuiven')?! Dat vond zelfs het manicuremeisje een beetje gay.

Maar goed, waar je veel tijd (en geld!) in hebt gestoken, wil je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan of in het niets laten verdwijnen. Daarom neem je naast een professionele fotograaf voor overdag ook een videograaf in de hand én een extra fotograaf voor 's avonds bij het feest. Waarom immers één fotoboek maken, als je ook drie fotoboeken en een DVD in je bezit kan hebben?

En je bruidsboeket gooi je natuurlijk niet weg, maar hang je ergens in huis te drogen. Hoewel, niet weggooien? Je bruidsboeket naar smachtende gegadigden werpen is natuurlijk wel een erg leuke traditie. Maar gelukkig is ook daar iets op te vinden. Geen zin om je dure bruidsboeket in verkeerde handen te laten vallen? Dan laat je toch gewoon een 'werp-boeket' maken! Ja, u hoort het goed: een 'werp-boeket': een goedkope versie van het echte boeket, waarmee toekomstige bruidjes blij gemaakt kunnen worden, zonder dat u zelf afstand hoeft te doen van uw eigen bloemekes. Ik zeg: een gat in de markt voor bloemverkopers!

Echt, ik kan niet uitgepraat raken over dit onderwerp. Voordat ik echter teveel de uitstraling krijg van anti-bruid of bruilooftshater. Geloof me, ik heb genoten van deze dagen en hoewel ik het zelf absoluut anders zou aanpakken, ben ik mij er ook terdege van bewust dat ook ik in the heat van de moment meegesleurd zou kunnen worden in het hele bruiloftscircus en mijzelf ontpop als een ware bridezilla. Ook ik ben immers niet weg van een goed feestje.
Echter, tot het zover is, houd ik mij er nog even verre van en zet ik voorlopig in op de ingrediënten kleinschalig, geen ringen, zelfgemaakte taart en cowboylaarsjes. 

Dus lieve Edwin en lieve Nancy, dank voor al jullie openhartige verhalen en inspiratie. Ik hoop dat jullie een geweldige dag hebben gehad (maar daar hoef ik mij volgens mij geen zorgen over te maken!). Geniet van de wittebroodsweken en ik zou zeggen: pak me gerust terug als de tijd daar is en ik vol regelstress zit over de kleur van de puntzakjes voor bij de friet. Maar laat die tijd voorlopig nog maar even 'daar' blijven!

2 opmerkingen:

  1. *gniffel* heerlijk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Whaaha heerlijk om zo over mezelf terug te lezen. Nooit geweten dat ik zo'n bridezilla was ;) alhoewel ik mij volledig herken in de beschrijving :) Gelukkig was mijn mooiste dag, ook voor de gasten nog een dag om lang over door te praten (of te schrijven) hihi

    BeantwoordenVerwijderen