dinsdag 27 december 2011

Make your dreams come true

Dinsdag 27 december 2011. Nog maar een paar dagen en dan is er weer een jaar voorbij. 365 dagen, 12 maanden, 4 seizoenen. De tijd is voorbij gevlogen en ik kan haast niet geloven dat 2012 zich al klaar aan het maken is voor haar jaar. Terwijl 2011 de laatste taken afrond en de mensen nog even laat genieten van wat gezelligheid en een enkel moment van bezinning, veegt 2012 alvast haar stoepje schoon om opgeruimd met een nieuwe start te kunnen beginnen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Eén van de dingen die bij de start van een nieuw jaar horen, zijn de vast wel bekende (en veelal beruchte) goede voornemens. Een lijstje van dingen die je graag anders zou willen doen, wat je zou willen bereiken, of wat je aan jezelf zou willen veranderen. Heel leuk en aardig allemaal, maar in mijn ogen niet de goede manier om het jaar positief en met goede moed te starten. Daarom stelde ik vorig jaar in dit blogbericht voor om niet meer uit te gaan van goede voornemens, maar juist een lijstje te maken van dromen en wensen. Een zelfde idee, maar dan met een andere insteek.


Als initiatiefnemer van deze 'droomlijst' kon ik er natuurlijk niet onderuit om ook zelf zo'n 'rij van wensen' op te stellen. Nu hoor ik jullie al denken: "En...zijn ze uitgekomen? Zijn de dromen waargemaakt?"
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik ook zelf niet meer wist wat er nu precies op mijn lijstje stond, dus vandaar dat ik hem er nog even bij heb gepakt:

Dromenlijst 2011 - Meisje Nooit Genoeg
- Een mooie reis maken
- De marathon van Amsterdam rennen
- Een gedichtenbundel voor kinderen schrijven
- Een column voor een (lokale) krant of tijdschrift schrijven
- Een super thuiskok worden
- Heel veel feestjes en gezellige kroeg-avonden meemaken
- Het theaterbeest in mij loslaten
- Altijd vrolijk en positief zijn
- Leren salsadansen
- Mezelf blijven ontwikkelen binnen mijn werk

Nu heb ik mijn blog vorig jaar afgesloten met de boodschap: 'Beter een droom (nog) niet verwezenlijkt, dan een goed voornemen niet waargemaakt. Terugkijkend op bovenstaand lijstje, is het inderdaad zo dat verschillende dromen in 2011 inderdaad dromen zijn gebleven. Zo zorgde een blessure en drukte op werk ervoor dat mijn marathonplannen eind januari al aan de kant werden geschoven. Ook staat er nog geen boek op mijn naam en ken ik salsa beter als saus dan als dans.
Hoewel ik echter misschien niet al mijn dromen heb weten te verwezenlijken, zijn er andere wensen die wel zijn uitgekomen en hebben sommige 'gemiste kansen' juist plaatsgemaakt voor nieuwe dromen. Zo heb ik mijn snelheid aangepast door de marathon te verruilen voor de Vierdaagse en de Dodenmars. Is mijn gedichtenbundel misschien nog niet gedrukt, maar wel in de maak. En heb ik naast het oppakken van streetdance-lessen ook veel nieuwe succes-recepten in de keuken weten te bereiden.

Al met al kan ik dus stellen dat ik terug kijk op 2011 als een tevreden mens en blij ben met de dromen en wensen die mij zijn toegekomen. Kijk ik echter nog één keer goed naar mijn lijstje van vorig jaar, dan is daar één droom die er toch wel bovenuit springt. Helemaal bovenaan staat ie. Een droom die voor veel mensen een droom is, en een droom waarvan ik zelf ook niet had verwacht dat hij zo snel uit zou komen (of überhaupt uit zou komen). 
Een mooie reis maken. Het was een stille wens en die wens wordt nu werkelijkheid. Niet voor de eerste keer, maar wel voor de eerste keer samen. Een prachtdroom. Nog maar 6 nachtjes slapen en dan is het zover. Samen op reis.

Dinsdag 27 december 2011. Het einde van een jaar, de start van een nieuw begin. Ik sluit hierbij dit blog (voorlopig) af. Het is tijd voor nieuwe avonturen en bij nieuwe avonturen horen nieuwe verhalen. Verhalen die jullie vanaf nu kunnen vinden op: http://door-de-poppetjes-van-onze-ogen.blogspot.com/ 

Bij deze wens ik jullie alvast een prachtig en liefdevol nieuwjaar toe. Bedankt voor alle reacties, schrijfspiratie en mooie woorden. Dat jullie lijstjes ook komend jaar maar weer onbegrensd en volbewenst mogen zijn. Durf te wensen, durf te dromen. And may all your dreams come true.10 opmerkingen:

 1. Mooie woorden!
  en zie nu pas dat je al heel veel hebt geschreven op je nieuwe blog, hoe zorg ik dat ik automatisch een mail krijg bij een nieuw bericht? ik wil natuurlijk niks missen!
  tot zaterdag, dikke kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He hon, klopt dat er al wat berichtjes geschreven waren. Maar om niet iedereen teveel te 'spammen' met twee blogs, heb ik daar steeds geen mail van gestuurd. Maar..je staat in de mailinglist van het nieuwe blog hoor! No worries mate ;) Tot zaterdag! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Sanne,
  Tussen het wafels bakken door heb ik je "laatste " blog
  gelezen.
  Je droom om samen naar Nieuw Zeeland te gaan is bijna zo ver, geweldig voor jullie om dit samen te beleven.
  Dat je dromen uit kunnen komen heb je zelf gemerkt,
  maar ook voor ons is met de kerst een een droom uitgekomen.
  Dus blijf in je dromen geloven!
  Groet,
  opa Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Sanne, dank je wel voor je prachtige wensen. Ik lees hierin veel wijsheid van een nichtje waar ik trots op ben. Trots op wie jij durft te zijn...... jezelf!
  kus, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi lijstje heb je, recht uit het hart. Je lijkt me een lichtje in deze wereld. Vanmorgen las ik in de in/uit-lijst voor 2012 dat bloggen uit gaat zijn en vloggen in, dus je bent de eerste die ik ken en natuurlijk ook ga volgen! Ik bewonder je omdat je met je hart leeft in alles wat je doet. Veel geluk!

  P.s. en mijn blogje ging niet over jou hoor, mijn huiswerkopdracht was iets "provocerends" te leren schrijven. M. is de verwende dochter van een collega... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Karmanie..met dat aangesproken voelen viel het wel mee hoor. Ieder blog is - zoals je zelf zei - fictie dat met soms met een korreltje zout genomen moet worden. Maar dat geeft het dan wel net die extra bite ;) De camera is inmiddels in het bezit, dus dat wordt vloggen dan maar! Moet natuurlijk als midden twintiger wel een beetje hip en happening blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. (marathon)lopen is geen sport maar een manier van reizen waarbij lichaam en geest zich voortdurend verplaatsen.Ik ben trots en een beetje veel jaloers op jouw manier van reizen. De marathon lopen kan op het lijstje voor 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Sanne,

  Het is altijd goed om dromen te blijven houden. Je weet dat ze allemaal uit kunnen komen omdat ze er al zijn, maar alleen nog ontdekt moeten worden.. Hoop doet geloven, Geloven doet weten, Weten doet creëren, Creëren doet ervaren, Ervaren doet leven en uitdrukken wie je bent! Veel geluk en liefde het komende jaar in zowel je fysieke als geestelijke reis van je leven.

  Ronald.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij nog een keer kijken naar je "droom"of beter doelenlijst kwam ik op "altijd vrolijk en positief zijn".. Dat vraagt nogal wat van jezelf.. Het lijkt me beter gewoon te kunnen worden geaccepteerd wie je bent.
  Ronald.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Sanne ,
  Jaren geleden schreef je op je slaapkamerdeur met stift[het staat er nog steeds op] be as you are do as you feel those who mind don't matter ,and those who matter don't mind. Geniet samen met Sjoerd van je reis ,liefs mama

  BeantwoordenVerwijderen