donderdag 11 oktober 2012

De wereld door een roze bril

Ik houd van kleur.
Vanaf het eerste moment dat ik als klein meisje zelf de kleur van mijn kamer mocht bepalen, heb ik het palet van de regenboog als letterlijke leidraad genomen. Het begon met mintgroen en zacht lila en daarna zijn bijna alle kleuren wel de revue gepasseerd.

Nooit heb ik begrepen waarom mensen zich het liefst in een (al dan niet gebroken) wit interieur willen begeven. In de woontijdschriften die ik bekijk komt altijd dezelfde beweegreden naar voren: 'Wit is zo heerlijk rustig en rustgevend'. Rustgevend. Ik krijg bij dit soort interieurs altijd eerder het gevoel van een steriel ziekenhuis of een anonieme hotelkamer. Wie zou daar nou permanent willen wonen? Nee, doe mij maar een likje golvend blauw en  spiritueel paars. Daar word ik nou zen van.


Hoe meer kleur, hoe beter. Het was dan ook niet zo vreemd dat toen vriendje en ik te horen kregen dat we een nieuw huis zouden krijgen, ik meteen aan de slag ging met het bedenken van een passend kleurenpalet. Paars en mosterdgeel in de woonkamer, azuurblauw in de keuken, geel op de overloop en donkerblauw met fuchsia op de slaapkamer. Een geslaagde combi al zeg ik het zelf, hoewel ik bij het vertellen van dit plan aan anderen toch regelmatig opgetrokken wenkbrauwen krijg. 'Ehm, paars en geel; zou je dat nou echt doen?' of 'Goh, wat een ehh..vrolijk huisje zal dat worden!'

Nu is het op zich niet zo gek dat ik met al die kleuren aankom (de meeste vrienden van mij zijn inmiddels wel wat gewend). Het punt waar mensen zich het meeste over lijken te verbazen, is dat ik niet alleen in dit huis ga wonen, maar samen met mijn vriendje. Een echte man, die - zoals mannen betaamt - houdt van auto's en muziek, maar in dit geval dus ook van kleur!
Mijn beste vriendinnetje wilde het in eerste instantie niet geloven. Ze dacht dat vriendje zich gewoon door mij om liet praten en het allemaal wel best vond. Welke man kiest er immers nou zelf voor een combinatie mostergeel en azuurblauw? Laat staan dat fuchsia roze in de slaapkamer! Manipulatie was het. Manipulatie met wellicht een vleugje doofstom en kleurenblind.

Maar lieve mensen, ik kan jullie verzekeren, er is in dit geval geen manipulatie in het spel geweest. Ja, als hoofd van de commissie inrichting ben ik degene geweest die de kleurenkaartjes zorgvuldig bij de bouwmarkt heeft geselecteerd. Maar ik kan u verzekeren: lang niet alle keuzes zijn meteen door de ballotage van vriendje heen gekomen. Meneer houdt immers wel van kleur, maar heeft daar ook zeker zo zijn mening over.

En dus zit ik nu, met mijn laptop op schoot, op een donkerpaarse bank, tegen een mosterdgele muur en voor mij nog wat ruimte voor twee bijzettafeltjes. In ons vorige huis waren de tafeltjes rood. Gisteren vroeg ik aan vriendje wat een betere kleur voor bij ons nieuwe interieur zou zijn. Groen? Blauw? 'Wat dacht je anders van roze?', zei vriendje opeens. 'Je weet wel, van dat toffe oudroze. Ik denk dat die kleur wel goed in de woonkamer past.'

Roze. Dat ik daar zelf nou niet aan heb gedacht! Ik denk dat ik maar eens wat verfblikken ga halen.


5 opmerkingen:

 1. Het is inderdaad een heel kleurig geheel geworden, maar wel in stijl! Heel veel geluk in de kleuren van de regenboog gewenst, samen met vriendje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey fijne mensen!!! ik beloof dat ik snel weer langs kom! Ik wil na het drukke verhuizen wel eens rustig in jullie huisje neerploffen.
  Groetjes,
  Plof

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woowww ben echt benieuwd hoe gaaf het er in het echt uit ziet!!
  Zennnn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kwam even bij je koekeloeren, maar krijg meteen een rondleiding door je nieuwe huis! Wat leuk om te lezen wat het geworden is, Meisje-nooit-genoeg-kleur-in-huis. Enne, roze tafeltjes zijn helemaal tof. Veel geluk in je nieuwe paleisje.

  BeantwoordenVerwijderen